Bent u klaar voor elektronisch factureren aan de Rijksoverheid?

Facturis maakt het u makkelijk.

Digitaal of elektronisch factureren naar de Rijksoverheid, sinds 1 januari 2017 is het voor alle leveranciers met een nieuw inkoopcontract verplicht om facturen door middel van een gestandaardiseerde e-factuur digitaal te verzenden. Dat gaat veel verder dan een mail met een bijgevoegde pdf. Gelukkig is er een makkelijke manier om aan de eisen van de Rijksoverheid te voldoen.

Verplicht sinds 1 januari 2017

Een e-factuur of elektronische factuur is een digitaal bestand waarbij alle benodigde gegevens op een vaste plek staan. De overheid wil het elektronisch factureren tussen ondernemers in Nederland versnellen en stelt digitaal factureren voor nieuwe leveranciers daarom sinds 1 januari 2017 verplicht. Bestaande leveranciers krijgen tot 1 november 2018 de tijd. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven nog niet klaar zijn om e-facturen te versturen volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid. De boekhoudsoftware is ongeschikt of het handmatig invoeren via het e-factuurportaal van de Rijksoverheid is te tijdrovend.

Eenvoudige oplossing

De oplossing is simpel. Facturis levert uw facturen elektronisch af bij de Rijksoverheid. Ook elektronisch factureren aan de Belgische overheid is mogelijk.
Facturen in pdf worden omgezet naar het gewenste XML-formaat (UBL-SI). Zelf invoeren van factuurgegevens is mogelijk en ook koppeling aan meer dan 700 bestaande boekhoudpakketten behoort tot de mogelijkheden. In het platform kunnen de verplichte gegevens aangevuld worden.

Met de Facturatie Diensten van Facturis beschikt u over één platform voor het ontvangen, maken, versturen en beheren van facturen. U hebt altijd inzicht in uw facturen via één dashboard. Zo optimaliseert Facturis uw cashflow en kunt u zich focussen op ondernemen. Er zijn geen opstart- en abonnementskosten voor het basis platform, u betaalt per verzonden factuur.

Facturis is een innovatie van Rabobank en draagt met haar online platform bij aan het optimaliseren van de financiële situatie van groot-, midden- en kleinbedrijf in Nederland.

Meer weten of direct regelen?

Met Facturis voldoet u wat facturering betreft volledig aan de eisen van de Rijksoverheid. Goed om meteen even te regelen, want ook gemeenten, waterschappen en provincies zijn zich aan het voorbereiden op het ontvangen van elektronische facturen. Facturis zal begeleiding bieden aan de klanten die facturen willen gaan sturen naar de Rijksoverheid.

Ga naar www.facturis.com/diensten, bel 088 84 88 488 of mail info@facturis.nl.